aA
Autorinių teisių profesoriai ir fizikų asociacija remia “Napster” apeliaciją po preliminaraus teismo nutarimo uždaryti populiariąją muzikos pasirinkimo paslaugą.
Devintosios JAV apygardos apeliaciniame teisme penktadienį vykusioje trumpoje bylos suvestinėje 18 profesorių iš įvairių teisės mokyklų diskutavo, ar federalinis teisėjas suklydo, nuspręsdamas uždaryti “Napster”.

Profesoriai sakė, kad bet kuriai duomenų skleidimo paslaugas teikiančiai kompanijai būtų nenaudinga veikti pagal JAV apygardos teismo teisėjos Marilynos Hall Patel įteisintus apribojimus. Ji priėmė šį sprendimą liepos 26 pagal Amerikos įrašų pramonės asociacijos prašymą. Asociacija padavė “Napster” į teismą už autorinių teisių pažeidinėjimą gruodžio mėnesį.

Apeliacinis teismas kol kas sustabdė bylą, leisdamas “Napster” laikinai veikti internete, nes iškilo “esminiai klausimai” dėl įsakymo naudingumo ir formos.

Profesoriai teigė, kad kitos technologijos: televizija, radijas, kopijavimo aparatai gali pažeisti autorines teises daug dažniau. Bet teismai leido jiems klestėti, nes buvo rastas teisėtas jų naudojimo būdas.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Įvertink šį straipsnį
Norėdami tobulėti, suteikiame jums galimybę įvertinti skaitomą DELFI turinį.
(0 žmonių įvertino)
0