Ingredientai
Tarkuota cukinija
130
g
Pilno grūdo speltos ar kvietiniai miltai
220
g
Kiaušiniai
2
vnt.
Česnako milteliai
1
a. š.
Kepimo milteliai
1
a. š.
Pipirai
žiupsnelis
Smulkinta feta
140
g
Smulkinti saulėje džiovinti pomidorai
5
vnt.
Aliejus (Naudojau naują Obelių aliejų su vitaminu D ir saulėje džiovintais pomidorais)
5
v. š.
Pienas ar vanduo
125
ml
Smulkintos petražolės ar krapai
1
sauja
Porcijos: 4
Gaminimo eiga
1. Orkaitę įkaitiname iki 200 laipsnių. Keksiukų formeles ištepame aliejumi.
2. Sumaišome visus sausus ingredientus. Atskirame dubenyje išplakame kiaušinius su pienu, sudedame cukinijas, fetos sūrį,aliejų. Kiaušinių masę sumaišome su miltais.
3. Sudedame smulkintus saulėje džiovintus pomidorus, petražoles. Viską gerai išmaišome. Tešlą turi būti gana tiršta.
4. Sudedame į keksiukų formeles ir kepame apie 30-35 minutes, 200 laipsnių temperatūroje.
Išeiga - 12 keksiukų.
Atsiliepimai