Ingredientai

Jei norite, kad iškeptos bulvės būtų kuo traškesnės, būtina žinoti kelias gudrybes.

Gaminimo eiga

Bulves nuskutus ir supjausčius užpilkite šaltu vandeniu. Kelias minutes palaikykite, nupilkite ir vėl užpilkite šaltu vandeniu. Palaikykite dar kelias minutes, nupilkite ir gerai nuvarvinkite, kad bulvės būtų kuo sausesnės.

Bulvių griežinėlius ar plonas skilteles galite apvolioti miltuose - kepant keptuvėje susidarys traški plutelė.

Stenkitės į keptuvę bulves dėti vienu sluoksniu. Jei pridėsite daug bulvių, reikės maišyti, kad gerai iškepti. Maišant bulvės subyrės.

Bulves dėkite kepti į jau gerai įkaitintą aliejų ir kepkite ant vidutinės ugnies.

Jei norite traškių bulvių, niekada neuždenkite keptuvės dangčiu.

Kepant keptuvėje, bulves gardinkite druska tik kai bulvės gražiai apskrus.

Jei bulves kepsite orkaitėje, apšlakstykite aliejumi ar ištirpintu sviestu ir gerai išmaišykite (tuo pačiu galite pagardinti prieskoniais).

Orkaitėje kepamas bulves apibarstykite smulkiai tarkuotu parmezanu.

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai