Ingredientai

Televizijos prodiuseris, renginių organizatorius ir laidų vedėjas Gediminas Juodeika jau kurį laiką domisi ir propaguoja sveiką gyvenimo būdą. Gerai žinomas televizijos veidas džiaugiasi pradėtu grilio sezonu, nes taip ruošiami patiekalai yra ne tik išskirtinio skonio, bet dažnai ir sveikesni.

Gaminimo eiga

Festivalio „Skanaus!“, šį savaitgalį šurmuliuosiančio Kaune, organizatorius dalinasi mėgstamo žuvies kepsnio receptu:

„Pradėjęs koreguoti mitybą, ėmiau valgyti daugiau lašišos, o netrukus atradau ir mėgstamą kepsninės patiekalą. Maždaug 20 minučių, prieš dedant lašišos filė ant kepsninės, pamarinuoju ją kambario temperatūroje. Marinatui sumaišau ketvirtadalį puodelio žaliųjų citrinų sulčių, šaukštą alyvuogių aliejaus, 2 šaukštus aštrių garstyčių, pusę šaukštelio smulkinto šviežio imbiero, žiupsnelį česnako miltelių ir pipirų“.

G. Juodeika pabrėžia, jog atidžiai renkasi ir garnyrą prie grilio patiekalų. Prie keptos lašišos maisto festivalio siela ant žarijų dar paruošia šparagus, cukinijas ir baklažanus.

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai