Ingredientai
Į prekybos centrų žuvies skyrių patenkantiems lašišų filė gabalams paprastai jau būna pašalintas stuburkaulis ir šonkauliai. Tiesa, toli gražu ne visada pašalinami ir kur kas smulkesni žuvų kaulai.
Gaminimo eiga
Štai greitas būdas pašalinti smulkesnius kaulus namuose:
Pirmas žingsnis
Rodomąjį pirštą prispauskite prie nugarinės filė dalies. Jei jūsų įsigytoje filė yra tarpraumeninių kaulų, tai pajausite iš karto.
Antras žingsnis
Švariomis žnyplėmis pagriebkite kaulą ir traukite, tačiau tai patartina daryti pakreipus ranką kampu, o ne tiesiai.
Jei nusipirkote visą lašišą ir filė ruošitės patys:
Pirmas žingsnis
Giliai įpjaukite išilgai per nugarą. Peilį smeikite, kol atsiremsite į stuburo kaulą.
Antras žingsnis
Pasukite peilį taip, kad aštrioji briauna būtų nukreipta link lašitos papilvės. Pjaukite palei šonkaulius.
Trečias žingsnis
Įpjaukite tarp odos ir filė. Aštriąją peilio briauną braukite palei odą, taip lengvai atskirsite filė.
Atsiliepimai