Ingredientai

Daugelis patvirtintų, kad pavasarį atbunda ne tik gamta, bet ir entuziazmas daugiau nuveikti. Gražiau atrodyti, geriau jaustis ir teisingiau maitintis. Taip jau sutampa, kad balandžio 7-ąją visame pasaulyje minima Pasaulinė sveikatos diena.

Gaminimo eiga

Tam, kad nepristigtumėte energijos ir ryžto – pateikiame specialiai šiai dienai skirtus nesudėtingus receptus: pusryčiams, pietums ir vakarienei.

Gaivūs pusryčiai aktyvios dienos pradžiai

„Vienas skaniausių ir maistingiausių pusryčių produktų – avižiniai dribsniai, o iš jų, galima gaminti ne vien tik karštą košę” – pastebi prekybos tinklo „IKI“ kulinarijos centro vadovė Aistė Rasmussen.

Ji rekomenduoja 3 didelius šaukštus dribsnių užpilti šaukšteliu skysto medaus, šlakeliu obuolių acto ir trimis dideliais šaukštais atvėsinto virinto vandens. Produktus palikti susigulėti. Po valandos į juos įtarkuoti obuolį, suteiksiantį pusryčiams gaivos, o jums – budrumo dienos pradžiai.

„Nepamirškite, kad gaminimas – tai kūryba, todėl pasitelkite fantaziją ir nebijokite dribsnius paįvairinti džiovintomis spanguolėmis, razinomis ar smulkintais graikiniais riešutais” – priduria maisto ekspertė.

Maistingi pietūs darbštiesiems

Vidurdienis neretai asocijuojasi su daugybe nebaigtų darbų, todėl maistingi pietūs – tiesiog nepakeičiami. Prekybos tinklo maisto ekspertė siūlo prisiminti pietvakarių Azijoje itin pamėgtus avinžirnius:

„Gaminant patiekalus su avinžirniais svarbu nepamiršti, jog juos reikia ilgai mirkyti vandenyje, bent 4 valandas, o geriausiai – per naktį. Avinžirnių patiekalų – gausybė, pradedant gėrimais, desertais ir baigiant humusu. Viena iš priežasčių – didelė maistinė vertė bei sotumo jausmas neapsunkinant organizmo. Paprastas, bet valgiaraštį nuspalvinantis receptas: susmulkinę papriką, porą, išspaudę česnako skilteles, viską pakepinkite alyvuogių aliejuje, tada į keptuvę įberkite jau išvirtus avinžirnius. Apibarstykite viską čili prieskoniais, apšlakstykite sojų padažu ir dar pakepkit porą minučių. Galiausiai viską sumaišykite su gausiu kiekiu šviežių špinatu“ – pataria maisto ekspertė.

Greita vakarienė maloniam vakarui

Vakaras – tai metas, kai jau norime daugiau atsipalaiduoti ir susitelkti ties maloniu bendravimu su artimaisiais. Šiame peizaže puikiai tinka gardi ir greitai paruošiama lašiša. A. Rasmussen siūlo lengvą receptą: „lašišos file išdėstykite folija padengtoje skardoje ir aptepkite mišiniu iš dviejų šaukštų garstyčių, smulkintų petražolių, šaukšto lieso majonezo ir dviejų šaukštų klevų sirupo. Skardą pašaukite į įkaitintą (2000C) orkaitę ir kepkite 10-12min. Ištraukus dar apibarstykite šviežiomis pjaustytomis petražolėmis. Rekomenduoju patiekti su garuose troškintomis daržovėmis, tokiomis kaip brokoliai, morkos bei šparagai“.

Maisto ekspertė taip pat primena, kad lašišoje gausu įvairių mikroelementų, o ypač – naudingųjų amino riebalų rūgščių, tai naudinga mitybos dalis vaikams, sportuojantiems ar tiesiog mėgstantiems sveiką gyvenimo būdą bei skanų maistą“.

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai