Ingredientai

Remiantis Švedijos žemės ūkio ministerijos duomenimis, po to, kai britai atrado švedų virtuvę per paskutinius penkerius metus švediško maisto eksportas į Didžiąją Britaniją padidėjo iki 30 procentų.

Gaminimo eiga

Ši tendencija taip pat neaplenkė ir švediškos kavos. „Google“ ofise Londone buvo nuspręsta, kad reikia darbuotojus išmokyti būti ne tik profesionalais IT srityje, bet ir tapti „baristais“, t.y. kavos ruošimo žinovais. Ir jie kreipėsi pagalbos į švedus.

Keturiolika dienų iš eilės „Löfbergs“ skrudintos kavos ekspertai iš Švedijos mokė „Google“ personalą. Tikslas buvo tapti geresniais kavos ruošimo žinovais nei kavinėse Londone.

„Švedija garsėja kaip kavą gerianti šalis, būtent „Löfbergs“ - yra šeimos verslas, turintis tvirtą tradiciją jau ilgus metus. Šita reputacija ir atkreipė „Google“ vadovybės dėmesį. Jie mumyse įžvelgė egzotiškus kavos specialistus”,- teigė Kathrine Löfberg.

Kavos „LÖFBERGS“ ekspertai „GOOGLE“ personalą moko ruošti kavą

Europoje esanti „Google“ komanda turi atskirą patalpą, kur darbuotojai prie ilgų stalų ateina išgerti kavos puodelio.

„Jie žaismingi ir kryptingi. Jeigu jie kažką daro, tai visiškai atsiduoda šiam reikalui. Jie yra reiklūs, net kai kalbama apie kavą jų ofise,” - teigia Ana Nordström iš „Löfbergs“, viena iš apmokymų organizatorių.

Kavos gėrimas darbe yra tai, ką žmonės daro visame pasaulyje. Bet kavos kultūros, tokios kaip Švedijoje darbo vietose, nieku kitur nesurasime.

„Švedijoje mes esame unikalūs ir tikrai turime ko išmokyti kitus. Kavos pertraukėlės darbe leidžia lengviau bendrauti su kolegomis iš kitų skyrių, pažinti geriau vienas kitą nepaisant pareigų. Tai taip pat puiki galimybė rasti drąsos paprašyti pagalbos“, - sako Kathrine Löfberg.

„Löfbergs“ yra vienas iš didžiausių kavos šeimos verslų visose šiaurės šalyse. Kompanijoje dirba 280 darbuotojų ir apyvarta siekia 1,5 mlrd. Švedijos kronų. Pagrindinė buveinė yra Karlstade, Švedijoje. Įmonė turi savo kavos skrudinimui skirtus namus Švedijoje, Norvegijoje, Danijoje ir Latvijoje. Kompanija buvo įkurta 1906 metais ir šiuo metu yra viena iš didžiausių pasaulyje importuotuojančių ekologiškas kavas su „Fairtrade“ etiketėmis. „Löfbergs“ taip pat priklauso ir arbatos „Kobbs“ privatus ženklas.

Kviečiame dalyvauti kavos „Löfbergs” organizuojamame žaidime „Tai kas geriausia iš Švedijos“, pasitikrinti žinias apie Švediją ČIA ir laimėti savaitgalio kelionę dviem į „Löfbergs” šalį!

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai