Ingredientai

Aliejus 1.5 šaukšto
Miltai 4 puodeliai
Druska 1 šaukštelis
Sausos mielės 1 šaukštas
Cukrus 0.5 šaukšto
Bulvės 7 vnt.
Sviestas 4 šaukštai
Svogūnai 0.5 vnt.
Česnakai 2 skiltelės
Druska 2 žiupsneliai
Grietinė 3 šaukštai
Porcijos: 6

Gaminimo eiga

Tešla. Cukrų ir mieles supilkite į šiltą vandenį ir palikite kelioms minutėms.

Miltus sumaišykite su druska ir po truputį supilkite vandenį ir aliejų.

Gerai išminkykite (atrodo per skysta tešlą, įberkite dar šiek tiek miltų), uždenkite švariu rankšluosčiu ir palikite valandai iškilti.

Tešlą vėl gerai išminkykite ir palikite dar 20 minučių.

Įdaras. Bulves nulupkite, supjaustykite nedideliais gabaliukais ir sudėkite į pasūdytą verdantį vandenį. Virkite apie 20 minučių.

Svogūną smulkiai supjaustykite ir apkepkite svieste kol gražiai pagels.

Išvirtas bulves sutrinkite su sviestu ir druska, sumaišykite su keptais svogūnais.

Pyragėliai. Iš tešlos atgnybkite gabalėlį, suplokite tarp delnų, į vidurį dėkite bulvių įdaro, sulenkite ir gerai užspauskite kraštus.

Virkite įkaitintame aliejuje, kol gražiai apskrus.

Patiekite su česnakiniu padažu. Grietinę išsukite su aliejumi, išspaustu česnaku ir druska.

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai