Ingredientai
Gaminimo eiga
Žalioji arbata
Joje daug katechinų, gerinančių kepenų veiklą, ir antioksidantų, padedančių išsaugoti jaunystę.
Riešutai ir sėklos
Sėklos itin gerai išvalo žarnyną. Tačiau norint, kad organizmas dar pasisavintų ir gerąsias savėbes, patariama jas kiek susmulkinti. Riešutai turi itin daug naudingų medžiagų, tačiau geriausia juos valgyti neapdorotus – nesūdytus ir neskrudintus.
Rauginti kopūstai
Daugelis mitybos specialistų rekomenduoja žiemą valgyti raugintų kopūstų, nes juose gausu ne tik vitamino C, bet ir labai reto vitamino U, kuris neutralizuoja cheminių medžiagų žalą.
Brokoliai
Tai stebuklinga daržovė, turinti ne tik daug antioksidantų, bet ir skatina smegenis gaminti svarbius detoksikuojančius enzimus, padedančius geriau išvalyti toksinus iš virškinimo sistemos.
Citrusiniai vaisiai
Jie ne tik turi ląstelienos, kuri lyg šluota išvalo žarnyną, bet ir daug vitamino C, kuris paverčia toksinus virškinamąja medžiaga.
Pupelės
Šios daržovės yra lengvai virškinamos, valo žarnyno sieneles ir mažina toksinų kiekį.
Burokėliai
Tai geriausiai organizmą valantys maisto produktai, nes juose yra ląstelienos, fosforo, vario, vitamino C ir organinių rūgščių, kurios gerina maisto virškinimą ir naikina puvimą skatinančias bakterijas žarnyne. Taip pat jie gerina kepenų veiklą.
Česnakai
Šis prieskonis dažnai peikiamas dėl blogo kvapo, tačiau vos vienoje skiltelėje yra apie 400 vertingų komponentų, kurie valo kraujagysles, naikina vėžines ląsteles ir žarnyno kirminus.
Atsiliepimai