Ingredientai
Gaminimo eiga
Lydytam sviestui gaminti netinka riebalų mišiniai ar grietinėlės sviestas. Geriausia pasirinkti kuo riebesnį ir nesūdytą paprastą sviestą.
Sviestą sudėkite į nedidelį puodą.
Kaitinkite ant vidutinės ugnies kol išsilydys.
Sviestui užvirus iškart sumažinkite ugnį ir palikite atidengtą puodą kaisti. Atsiradusias putas ar plutelę kruopščiai nugriebkite.
Svarbiausia nekaitinti ant per didelės ugnies - sviestas gali prisvilti, patamsėti ir įgauti aitrų skonį.
Lydytas sviestas turi tapti aukso spalvos ir labai skaidrus.
Gintarinės spalvos, skaidrų sviestą išpilstykite į indelius.
Tinkamai išlydyti vieną kilogramą sviesto užtrunka apie vieną valandą.
Geriausia laikyti šaldytuve. Tinka vartoti kelis mėnesius.
Atsiliepimai