Ingredientai

Saikingai valgomi nesveikais laikyti produktai, gali būti naudingi jūsų sveikatai.

Gaminimo eiga

Kava

Išgėrę per daug kavos būsite nervingi, sutriks jūsų virškinimas, tad kaupsis dujos, gali pasireikšti dirglaus skrandžio sindromas ir vidurius laisvinantis poveikis, gali atsirasti blogas burnos kvapas ir padidėti streso bei nerimo lygiai. Tačiau saikingai geriama kava pagerina smegenų veiklą, padeda atsikratyti svorio, padidina darbo našumą, o kai kurie tyrimai rodo, jog kava net gi apsaugo nuo Alzheimerio ligos ir silpnaprotystės.

Bulvės

Krakmolingas produktas, pavirstantis gliukoze, kuri didina cukraus kiekį kraujyje. Tačiau ar žinojote, kad bulvėse gausu papildomų maistingų medžiagų. Viena vidutinė bulvė suteiks jums apie 50 procentų vitamino C, 30 procentų vitamino B6 ir 25 procentus kalio dienos normos. Joje taip pat yra kalcio, magnio, fosforo, B vitaminų ir cinko. Jaunų bulvių glikemijos indeksas yra mažesnis už senų bulvių, tad jei stebite savo svorį, rinkitės jaunas bulves arba saldžias bulves, kuriose gausu antioksidantų!

Kukurūzų spragėsiai

Kalbėsime ne apie apdorotus, cukruje skestančius spragėsius, o apie namuose pasidarytuosius. Tai nuostabus, nebrangus ir mažai kalorijų turintis užkandis. Pagardinkite spragėsius savo prieskoniais ir daugiau niekada nebepirksite apdorotųjų. Galite pakaitinti juos puode su dangčiu arba mikrobangų krosnelėje. Spragėsius pasigaminsite per kelias minutes, o vaikams labai patiks jums padėti. Jei mėgstate saldumynus, tačiau nenorite apibarstyti spragėsių cukrumi, apibarstykite juos sutarkuotu juodu šokoladu, kol spragėsiai dar šilti, ir palikite jį įsigerti – fantastiškas skanėstas!.

Nenugriebtas pienas

Nuo 1990 metų mums yra kalama į galvą, kad riebalai yra blogai. Nors mes visi bandome atsikratyti riebalų ir pakeisti juos rafinuotais angliavandeniais, tačiau vis tiek visi storėjame. Nenugriebtas pienas yra geras, nes jame yra daugiau maistingųjų medžiagų nei nugriebtame ar pusiau nugriebtame piene. Gerdami tokį pieną jūs nepastorėsite, tačiau jis geriau užpildys skrandį, todėl užkandžiauti norėsis mažiau. Geriausias pienas yra natūralus ir nenugriebtas – tai labai patiks jūsų kūnui!

Druska

Nepavyks pasislėpti nuo fakto, kad mes vartojame per daug druskos, tačiau daugiausia jos yra apdorotuose maisto produktuose. Gaminkite namuose ir sumažinsite vartojamos druskos kiekį. Rinkitės Himalajų druskos kristalus, kurie yra nerafinuoti ir juose yra 84 mineralai (palyginimui – valgomojoje druskoje tėra tik 4 mineralai).

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai