Ingredientai

Gaminant košę svarbiausia yra geri ingredientai ir tam tikros gudrybės. Jei tinkamai ją ruošite, košė bus kreminė ir neprireiks naudoti grietinėlės, o tinkamai pasirinkus priedus ją mielai virsite kasdien pusryčiams.

Gaminimo eiga

Pirmiausia, jums reikalingos geros avižinės kruopos. Rinkitės nesmulkintas kruopas – jas virti reikės ilgiau, tačiau tai tikrai verta daryti, nes išvirusios jos pavirs nuostabia koše.

Kitas svarbus dalykas – tinkamas atskiedimas. Vieno didelio puoduko avižų užteks keturioms porcijoms, o jį užpilti reikia trimis puodukais vandens. Viską užvirinkite ant didelės ugnies, po to ją sumažinkite ir virkite toliau.

Svarbi gudrybė, kurią pamiršta daugelis žmonių, yra druska. Ji būtina košei, todėl įberkite gerą žiupsnį į beužverdančią košę ir išmaišykite.

O dabar svarbiausias paskutinis patarimas – reikia, kad avižos suskiltų, todėl košę reikia nuolat maišyti. Tam itin tiks medinis šaukštas. Košė turi virti apie 15 minučių, tačiau jau po 5 minučių ji ims minkštėti, tačiau maišykite iki pat galo.

Išvirtą košę būtina pagardinti. Štai kelios sveikos idėjos, kad kasdienė košė būtų vis kitokia:

Vyšnių uogienė, susmulkintos kakavos pupelės ir susmulkinti lazdyno riešutai;

Chia sėklos, šaukštelis medaus, šviežios figos ir valgomasis šaukštas neriebaus natūralaus jogurto bei susmulkinti migdolai;

Sutarkuotas obuolys, susmulkinti graikiniai riešutai ir kelios supjaustytos raudonos vynuogės;

Šilaguogės, šviežios braškės ir smulkiai supjaustytas persikas.

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai