Ingredientai
Kiaulienos nugarinė
1
kg
„Santa Maria“ aštrūs mėsos prieskoniai
1
šaukštelis
Abrikosų džemas
4
šaukštai
Česnakai
2
skiltelės
Sojos padažas
4
šaukštai
Ryžių actas
1
šaukštas
Riešutų sviestas
2
šaukštai
Žaliosios citrinos sultys
1
vnt.
Apelsinų sultys
200
ml
Aliejus
2
šaukštai
Porcijos: 4
Gaminimo eiga
Sumaišykite visus marinato produktus ir supilkite į 2–3 l dubenį ar plastikinį maišelį. Išvalykite mėsą ir sudėkite į marinatą. Palaikykite jame apie 1 val. Vėliau nusausinkite.
Tada apkepkite keptuvėje iš abiejų pusių, o vėliau kepkite orkaitėje 200°C temperatūroje apie 15–20 min., kol mėsa suminkštės.
Vėliau uždėkite mėsą ant pjaustymo lentos ir po 5–10 min. supjaustykite
gabalėliais.
Marinato skystį užvirkite ir virkite, kol jis sutirštės.
Tada mėsą patiekite su padažu, pupelių daigais ir kalendromis.
Atsiliepimai