Ingredientai

Cukrus 1 stiklinė
Vanduo 0.5 stiklinės
Pats elementariausias variantas: klasikinė karamelė. Supilkite cukrų į puodą ir užpilkite vandeniu. Kaitinkite ant mažos ugnies, kol ištirps cukrus.

Gaminimo eiga

Užvirinkite ir virkite 3 minutes. Ant puodo kraštų pradės „kristalizuotis“ karamelė.

Kai tik ji taps aukso spalvos, iš karto nukelkite puodą nuo ugnies. Nepraleiskite šio momento! Nesitraukite nuo puodo net sekundei.

Pagrindinė taisyklė: jei jūsų tikslas – skysta karamelė, įlašinkite keletą lašų citrinos sulčių. Ir tada jūs galėsite aplieti karamele viską, ką panorėsite: nuo kriaušės iki kamambero sūrio.

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai