Porcijos: 4

Gaminimo eiga

Sausainiai paruošiami sutarkuojant sūrius, sviestą, įmaišant miltus, sumaišytus su rūkytos paprikos milteliais. Minkoma, kol gaunasi vientisa masė, suvyniojus į maistinę plėvelę. Masę palikti šaldytuve valandai.

Sausainius formuoju iš iškočiotos tešlos,sausainių formele išspaudžiant apvalius sausainėlius ir kepu ant kepimo popieriaus orkaitėje, įkaitintoje apie 180 laipsnių 10 minučių.

Karamelizuoti svogūnai paruošiami: svogūnus, supjaustytus plonais, dailiais griežinėliais, kepinu keptuvėje ant aliejaus ir sviesto minimalia kaitra nuolat maišydama, kol jie suminkštėja ir gražiai pageltonuoja. Tuomet pagardinu druska, pipirais, ruduoju cukrumi, kuris virsta lengva karamele ir visi svogūnai gražiai paruduoja.

Kad nebūtų saldu, apšlakstau balzaminiu actu. Ant atvėsusių sausainių formuoju svogūnų bokštelius ir dekoruoju Džiugo sūrio \"bure\" (tarkuotą Džiugo sūrį pabarstytą ant kepimo popieriaus kepu orkaitėje, kol išsilydo, atvėsus sulaužau į norimą formą).

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai