„Siurprizas lėkštėje“ – internetinis pramoginis projektas, kuriame Lietuvos garsenybės lankosi restoranuose ir kartu su įvairių virtuvių šefais gamina įdomiausius patiekalus, gauna smagių kulinarinių išbandymų, dalinasi asmeniniais mėgstamiausiais receptais, gaminimo įpročiais bei netikėčiausiais nutikimais. Pirmuoju projekto dalyviu tapęs dainininkas Egidijus Sipavičius kartu su prancūziško restorano šefe Danute Lenkevič mokėsi gaminti prancūzų itin mėgiamą perlinę vištą bei visame pasaulyje išgarsėjusį desertą Creme brulee.

Gaminimo eiga

Atskirkite krūtinėlę ir šlauneles nuo kaulų ir 10-15 minučių pamarinuokite su smulkintais česnakais, alyvų aliejumi bei šviežiu rozmarinu. Per tą laiką nuskuskite bulves ir jas išvirkite pasūdytame vandenyje. Vištą su visu marinatu dėkite į įkaitintą keptuvę ir apkepkite. Įpilkite sidro ir jį išgarinkite Tada įpilkite šiek tiek vištienos sultinio ir uždengę dangčiu kepkite apie 10 minučių ant mažos ugnies.

Garnyrui stambesniais šiaudeliais supjaustykite valytus mėlynus svogūnus ir juos apkepkite lydytame svieste. Sudėkite pasmulkintas morkytes, ankštinius žirnius, įberkite žiupsnelį druskos. Viską išmaišykite ir įpilkite balto sauso vyno. Vyną išgarinkite ir įberkite granatų vaisių.

Papuošimui galite naudoti keptus vynuoginius pomidoriukus ir rozmarino šakelę.

St. Michel restoranas

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai