Gaminimo eiga

Šokoladą ištirpinkite ir padėkite atvėsti. Migdolus sumalkite.

Dubenyje sumaišykite miltus, maltus migdolus, cukrų ir druską.

Kitame dubenyje gerai išsukite kambario temperatūros sviestą ir nuolat maišydami dėkite po vieną kiaušino trynį, kad gautumėte vienalytę masę.

Tada suberkite miltų mišinį, gerai išmaišykite ir pamažu įplakite ištirpintą šokoladą. Tešlą suvoliokite į rutulį, apvyniokite maistine plėvele ir padėkite valandai šaltai.

Orkaitę įkaitinkite iki 180 C. Tešlą iškočiokite į apskritimą pagal turimą kepimo formą. Subadykite šakute, kad nesutrūkinėtų ir kepkite
20-30 minučių, kol sukietės.

Įdarui skirtą šokoladą ištirpinkite. Grietinėlę pakaitinkite iki virimo ir sumaišykite su šokoladu.

Iškepusį paplotį atvėsinkite, tada aptepkite paruoštu įdaru ir padėkite šaltai. Prieš tiekiant papuoškite plakta grietinėle ir migdolų drožlėmis.

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai