Ingredientai
Miltai
2
stiklinės
Kiaušiniai
1
vnt.
Vanduo
stiklinė
Druska
1
žiupsnelis
Kiauliena
350
g
Svogūnai
40
g
Baltagūžiai kopūstai
180
g
Druska
2
šaukšteliai
Vanduo
50
g
Juodieji malti pipirai
pagal skonį
Gaminimo eiga
Kiaulieną ir svogūnus sumalkite su mėsmale, pagardinkite druska ir pipirais, suberkite smulkiai supjaustytus kopūstus, supilkite vandenį, viską gerai išmaišykite.
Iš nurodytų produktų užminkykite tešlą, pabarstykite ją miltais ir palikite pusvalandžiui. Paskui tešlą plonai iškočiokite ir išspauskite nedideliu puodeliu apskritimus, ant kurių dėkite po šaukštelį įdaro ir formuokite koldūnus. Jeigu turite specialią formą koldūnams daryti, darykite su ja.
Paruoštus koldūnus sudėkite ant miltais pabarstytos lentos ir palaikykite šaltoje vietoje. Paskui juos sumeskite į verdantį pasūdytą vandenį, įdėkite lauro lapelį ir virkite maždaug 8 - 10 minučių.
Patiekite su sviestu arba grietine.
Atsiliepimai