Ingredientai
Cukinijos
3
vnt.
Česnakai
2
skiltelės
Sviestas
1
šaukštelis
Fetos sūris
100
g
Muskato riešutai
žiupsnelis
Mėtos
žiupsnelis
Porcijos: 6
Šią sriubą galima patiekti ir karštą, ir šaltą.
Gaminimo eiga
Cukinijas nulupkite, supjaustykite kubeliais ir pakepkite kartu su išspaustu česnaku. Kai cukinijų kubeliai suminkštės, sutrinkite juos smulkintuvu.
Į sultinį sudėkite smulkiai supjaustytas mėtas, muskatus, cukinijų masę ir pavirkite 10 min. Tada sudėkite šakute sutrintą sūrį ir nukaiskite. Sriubą atvėsinkite. Ji skani ir šalta, ir šilta (ne karšta).
Galima patiekti su skrebučiais, grietine, žalumynais.
Atsiliepimai