Ingredientai
Razinos
50
g
Apelsinų sultys
3
šaukštai
Kvietiniai miltai
140
g
Kepimo milteliai
2
šaukšteliai
Cukrus
115
g
Bananai
2
vnt.
Pienas
100
ml
Kiaušiniai
2
vnt.
Saulėgrąžų aliejus
6
šaukštai
Tarkuota apelsino žievelė
2
šaukštai
Porcijos: 4
Gaminimo eiga
Razinas 1 val. pamirkykite apelsinų sultyse. Įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių. Popierinėmis formelėmis išklokite metalinę keksiukų formą.
Dideliame dubenyje sumaišykite abiejų rūšių miltus, kepimo miltelius ir cukrų.
Sutrinkite bananus ir juos sumaišykite su pienu iki vientisos masės. Kitame dubenyje lengvai paplakite kiaušinius, tada įmaišykite bananų ir pieno masę, aliejų, išmirkytas razinas ir apelsino žievelę.
Sausų ingredientų centre padarykite duobutę, supilkite skystą masę ir truputį pamaišykite. Sukrėskite tešlą į keksiukų formeles.
Kepkite įkaitintoje orkaitėje 20 min. Leiskite ataušti ir ragaukite.
Atsiliepimai