Ingredientai

Miltai 125 g
Pienas 125 ml
Druska 1 žiupsnelis
Cukrus 3 šaukštai
Lydytas sviestas 3 šaukštai
Persikai 3 vnt.
Sviestas 2 šaukštai
Cukrus 3 šaukštai
Porcijos: 4
Tikrai neįprastas lietuviškam skoniui pasiūlymas, tačiau pamėginti verta.

Gaminimo eiga

Kiaušinių trynius atskiriame nuo baltymų. Trynius išplakame su cukrumi, druska ir pienu, pamažu plakdami suberiame miltus.

Baltymus išplakame atskirai iki standžių putų ir labai atsargiai įmaišome į anksčiau paruoštą masę. Paliekame bent 5 minutėms subręsti.

Per tą laiką nuplauname 3 persikus, nuplikiname, nulupame odelę ir išimame kauliukus.

Keptuvėje ištirpiname pora šaukštų sviesto ir suberiame cukrų, pakaitiname, kol karamelizuosis. Keptuvę nuimame nuo ugnies, gražiai išdėliojame skiltelėmis supjaustytą persiką ir atsargiai supilame 1/3 omleto tešlos.

Keptuvę uždengiame ir ant nedidelės kaitros kepame blyną maždaug 4 minutes, kol sutrauks tešlą. Iškepusį omletą išverčiame ant lėkštės vaisiais į viršų. Patiekiame iškart.

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai