Gaminimo eiga
Svarainius kruopščiai nuplaukite ir nusausinkite drobiniu rankšluosčiu.
Išpjaukite vaiskočių likučius. Vaisius dėkite į puodą ir užpilkite vandeniu (kad vaisius apsemtų iki pusės). Virkite 30 minučių ant silpnos ugnies. Apvirtus svarainius atvėsinkite nuovire, tada išgriebkite, nulupkite ir perpjaukite į 4 dalis. Išpjaukite sėklalizdžius.
Svarainių odelė ir sėklalizdžiai turi tirštinančių savybių, todėl jų patariama neišmesti, o virti su minkštimu. Minkštimą pertrinkite per sietelį arba sutrinkite smulkintuvu.
Puode ketvirtadalį svarainių nuoviro sumaišykite su cukrumi ir tirštikliu, o kai cukrus ištirps, sukrėskite svarainių tyrę. Viską užvirinkite ir, sumažinę ugnį, 1 minutę pavirinkite. Nuolat maišykite.
Karštą marmeladą sukrėskite į sausus iškaitintus stiklainius.
Atsiliepimai