Ingredientai

Kalakutienos krūtinėlės filė 500 g
Pienas 100 ml
Druska pagal skonį
Aliejus 3 šaukštai
Spanguolės 2.5 stiklinės
Apelsinų sultys 1.5 stiklinės
Medus 2 šaukštai
Imbieras (maltas) 1 šaukštas
Cinamonas žiupsnelis
Druska pagal skonį
Porcijos: 4
Spanguolių padažas patiekalui suteikia ypatingą skonį.

Gaminimo eiga

Kalakuto krūtinėlę supjaustykite gabalėliais, susmulkinkite svogūną – viską sumalkite.

Džiūvėsėlius užpilkite pienu, gerai išmaišykite. Maišydami džiūvėsėlius supilkite į maltą kalakutieną, įmuškite kiaušinį. Paskaninkite druska, pipirais ir smulkintu mairūnu. Formuokite nedidelius maltinius, juos apvoliokite džiūvėsėliuose ir kepkite aliejuje.

Spanguolių padažas

Pusę stiklinės spanguolių atidėkite į šalį. Iš likusių išspauskite sultis. Kvapniuosius pipirus ir gvazdikėlius sumalkite. Į puodą supilkite spanguolių ir apelsinų sultis, suberkite tarkuotą apelsino žievelę, tarkuotą imbierą, sudėkite medų, Vorčesterio padažą, cinamoną, druską, gvazdikėlius ir kvapniuosius pipirus.

Viską užvirinkite ir ant silpnos ugnies virkite apie 30 minučių. Suberkite likusias uogas ir pavirkite dar penkias minutes. Padažas paruošas.

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai