Ingredientai
Cukinijos
1
vnt.
Grybai
200
g
Moliūgai
40
g
Svogūnai
20
g
Česnakai
2
skiltelės
Aliejus
1
šaukštas
Grietinė
2
šaukštai
Druska
pagal skonį
Juodieji malti pipirai
pagal skonį
Porcijos: 2
Vietoje cukinijos galima naudoti nedidelius moliūgus arba patisonus. Paruošimo būdas išlieka tas pats: išskobkite daržovių sėklas ir apkepkite jas orkaitėje, kol suminkštės.
Gaminimo eiga
Gaminimas:
Miško grybus išvirkite pasūdytame vandenyje.
Cukiniją perpjaukite išilgai ir išskobkite jos vidų. Padarykite „luoteliui“ plokščią dugną, kad cukinijų puselės tvirtai stovėtų.
Sudėkite cukinijos puseles ant riebalais patepto kepimo popieriaus ir pakepkite jas 180 laipsnių karščio orkaitėje 7 min.
Įkaitinkite keptuvę su šaukštu aliejaus. Suberkite moliūgo gabaliukus, grybus, smulkintą svogūną bei česnaką ir viską pakepinkite 5 min. Pridėkite druskos ir pipirų.
Į cukinijos puseles sukrėskite po šaukštą grietinės, o ant viršaus sudėkite kepintus moliūgus, grybus, svogūną ir česnaką. Papuoškite patiekalą žalumynais ir vyšniniais pomidorais.
Atsiliepimai