Ingredientai
Moliūgai
200
g
Cikorijų lapai
2
vnt.
Voveraitės
200
g
Svogūnai
1
vnt.
Apelsinai
1
vnt.
Balzaminis actas
1
šaukštas
Alyvuogių aliejus
4
šaukštai
Druska
pagal skonį
Juodieji malti pipirai
pagal skonį
Porcijos: 4
Puikus oranžinis komplektas: moliūgas, apelsinas, voveraitės ir cikorija.
Gaminimo eiga
Gaminimas:
Voveraites nuplaukite, rankomis kiekvieną padalinkite į 3 – 4 dalis. Svogūną supjaustykite plonais žiedeliais. Keptuvėje įkaitinkite 1 šaukštą aliejaus, apkepkite svogūną, kol paskrus, sudėkite voveraites ir po 1 min. nukelkite nuo viryklės. Įberkite druskos, pipirų.
Moliūgą supjaustykite 1,5 centimetro skersmens kvadratėliais, 1 min. pakepkite 1-ame šaukšte aliejaus, įberkite druskos, pipirų. Nuo cikorijų nupjaukite tris viršutinius lapų sluoksnius, likusius lapelius nuskabykite į lėkštę.
Iš apelsino išspauskite 2 šaukštus sulčių, jas atšaldykite. Šaltas sultis išplakite su balzaminiu actu ir alyvuogių aliejumi. Iš likusio apelsino išpjaukite minkštimą. Visus produktus sudėkite į dubenį ir apšlakstykite užpilu.
Atsiliepimai