Gaminimo eiga

1. Pagaminkite sūrymą: į vandenį išspauskite apelsinų sultis, sudėkite druską, cukrų, lauro lapus, kvapiuosius pipiris, keturių pipirų mišinį, gvazdikėlius, cinamono lazdeles. Šiame sūryme laikykite kumpį apie parą laiko.

2. Išėmę iš sūrimo, kumpį įtrinkite prieskonių mišiniu su šaltalankiais ir apelsinais ir citininiais pipirais. Taip marinuokite dar 10-12 val.

3. Į kepimo skardą įpilkite truputį vandens. Kumpį dėkite į kepimo maišelį, tada – į skardą ir apie 10 val. kepkite apie 80°C temperatūroje. Baigiant kepti, dar 15-20 min. – apie 190°C.

4. Patiekite kumpį su patinkančiu padažu, daržovėmis ar garnyru (bulvėmis, ryžiais, grikiais). Kumpis gali būti naudojamas salotoms, kaip plėšyta mėsa. Atšalusį kumpį, supjaustytą riekutėmis, galima naudoti sumuštiniams, tortilijoms.

Skanaus!

Receptu dalijasi „Rimi“.

www.DELFI.lt

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai