Ingredientai
Lavašas
1
vnt.
Raudonosios pupelės čili padaže
0.5
indelio
Plėšoma kiauliena
200
g
Acte marinuotas pjaustytas raudonasis svogūnas
0.5
vnt.
Alyvuogių aliejus
2
v. š.
Šviežia kalendra
sauja
Feta ar kitas mėgstamas sūris
50
g
Česnakinis majonezinis padažas
2
v. š.
BBQ Chipotle padažas
2
v. š.
Ridikėliai
sauja
Avokadai
0.5
vnt.
Vidutinio dydžio pomidoras arba sauja mažų pomidoriukų
1
vnt.
Smulkiai pjaustytas kopūstas
sauja
Porcijos: 4
Gaminimo eiga
1. Kiaulieną pasiruošiame ir iškepame pagal instrukciją, kuri nurodyta ant pakuotės. Tuomet kiaulieną suplėšome su šakute ir atidedame į šalį.
2. Keptuvę įkaitiname ant vidutiniškos ugnies. Lavašą patepame iš abiejų pusių aliejumi. Kai keptuvė įkaista, lakštą kepame iš abiejų pusių po 1 minutę.
3. Pupeles su padažu sutriname iki vientisos masės.
4. Ant iškepto lavašo dedame pupelių masę, plėšytą kiaulieną ir jūsų mėgstamą sūrį. Lavašą dedame į orkaitę ir kepame apie 6-8 minutes kol sūris išsilydys, o lavašas paruduos ir taps traškus.
5. Išimame lavašą iš orkaites. Ant viršaus dedame pomidorus, avokadą, raudonąjį svogūną, kopūstą, ridikėlius ir kalendrą. Viską gardiname padažais. Supjaustome lavašą į 4 dalis ir ragaujame.
Skanaus!
Atsiliepimai