Ingredientai

Daugelis žino, kad valgyti mėsą ir bulves nepatariama. Tačiau yra ir daugiau maisto derinių, po kurių skrandis būna apsunkęs arba organizmas negauna visų reikalingų medžiagų.

Gaminimo eiga

Vaisiai valgio metu arba po jo

Vaisiai labai greitai apvirškinami ir absorbuojami žarnyne. Kuomet vaisiai yra sumaišomi su grūdais, mėsa ar sausais produktais – jie gali per ilgai užsibūti virškinamajame trakte ir pradėti rūgti. Tai gali sukelti įvairių žarnyno problemų bei kitų negalavimų.

Gyvūninės kilmės proteinai ir krakmolas

Gyvūninės kilmės proteinų ir angliavandenių, esančių krakmole sumaišymas vienu metu gali sukelti blogą savijautą, vidurių pūtimą ir kitas su tuo susijusias problemas.

Angliavandeniai iš krakmolo ir pomidorai

Pomidorai yra rūgštinis vaisius ir gali sukelti virškinimo problemų kai valgomas kartu su angliavandeniais iš krakmolo. Tai apima ryžiu ir saldžiąsias bulves. Sumaišytus šiuos produktus bus sunku virškinti. Taip pat manoma, kad sunkumas po valgio yra sukeliamas būtent sumaišius šios produktus.

Dietinis jogurtas ir vaisiai

Dietinis maistas gali sukelti kančių jūrą. Jie blokuoja sinusus, skatina peršalimo ligas ir alergijas. Maišant juos su vaisiais šios problemos dar labiau paūmėja. Geresnis pasirinkimas – graikiškai jogurtas be jokių priedų.

Sausi pusryčiai su pienu

Šis faktas gali būtų šokiruojantis, nes jie dažnai yra įvairių dietų viršūnėje. Tačiau abu šie produktai yra angliavandeniai, kurių perteklius sukelia organizmui šoką ir cukraus kiekio staigų padidėjimą. Cukrus greitai absorbuojamas ir jūs staiga pasijausite labai išsekę ir norėsite dar daugiau nesveiko maisto.

Vynas ir pudingas

Saldumynų mėgėjams šis derinys gali būti pragaištingas. Vynas sukelia sumaištį organizme dėl cukraus kiekio ir organizmas išskiria didelį kiekį insulino, kuris papildomą cukrų paverčia riebalais, kurie pradeda kauptis organizme ir pradeda augti svoris.

Mėsainiai ir keptos bulvytės

Greitas maistas jau savaime yra nesveikas. Perkeptas maistas su dideliais kiekiais riebalų, konservantų ir kitų chemikalų gali susijungti į anglies tipo substanciją, kuri sumaišyta su cukrumi, esančiu bulvėse, gali sukelti uždegimą ar paskatinti organizmo senėjimą. Prisiminkite tai kitą kartą valgydami „BigMac‘ą“.

Keksiukai ir vaisių sultys

Šių dviejų produktų kombinacija yra tikra kalorijų bomba, o maistinės vertės yra labai mažai. Be to jame yra daug cukraus, kuris sukelia trumpalaikį energijos pliūpsnį, o netrukus pasijaučiate visiškai išsekę ir tenka ieškoti kitų užkandžių.

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai