Ingredientai

Linų sėmenys 1 šaukštas
Kefyras 1 stiklinė
Porcijos: 1
Pavasaris atrieda, miškai jau čiulba paukščiais, akyse tirpsta sniegas, kalasi augalų daigai. Tokiu periodu visad prisimenu linų sėmenis – norisi apsivalyti nuo per žiemą susikaupusių šlakų, toksinų ir pan. Sėmenis perku iš ūkininkų, jei neturite tokios galimybės – ieškokite jų prekybos centruose prie sėklų ar sėklų duonai mišinių.

Gaminimo eiga

0,5 kg linų sėmenų sumalu kavamale. Beje, esu bandžiusi malti su virtuvinio kombaino S peiliais – nieko nepavyko. Kiekvieną rytą, tik atsikėlusi ir išgėrusi vandens, sumaišau 1 v.š. maltų sėmenų su 1 stikline kefyro.

Leidžiu pabrinkti apie 5 min. ir tuomet nedideliais gurkšniais, neskubant, pakramtant linus, išgeriu. Pusryčių nebereikia – linai sukelia stiprų sotumo jausmą.

Skonis tikrai neprašo jokių priedų, bet jeigu visgi jis jums pasirodytų bjaurus – įmaišykite šaukštelį medaus.

Kūmutės virtuvė

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai