Ingredientai
Ryžiai
1
stiklinė
Jautienos faršas
600
Kiaušiniai
1
vnt.
Juodieji malti pipirai
pagal skonį
Druska
pagal skonį
Grietinė
1
stiklinė
Svogūnai
1
vnt.
Garstyčios
1
šaukštas
Pienas
100
ml
Žalumynai
1
sauja
Paprikos
vnt.
Druska
pagal skonį
Pipirai
pagal skonį
Porcijos: 5
Gaminimo eiga
Pavirkite ryžius, kad būtų pusiau išvirę. Tada sumaišykite su faršu, kiaušiniu, druska ir pipirais.
Suformuokite iš faršo kukulius.
Padažui smulkiai supjaustykite svogūną ir pakepkite aliejuje, kad svogūno gabalėliai taptų perregimi. Paskui sumaišykite juos su žalumynais, paprikos gabalėliais, pašildytu pienu, grietine ir garstyčiomis. Įberkite druskos ir pipirų.
Sudėkite kukulius į kepimo skardą, užpilkite padažu. Kepkite 180 laipsnių temperatūroje 35 – 40 min.
Atsiliepimai