Ingredientai

Miltai 2 šaukštai
Grietinė 3 šaukštai
Pipirai pagal skonį
Druska pagal skonį
Porcijos: 4

Gaminimo eiga

Upėtakį nuvalome ir išdarinėjame pro pakaklę, nuplauname, nusausiname, įtriname druska ir pipirais.

Įdarui baravykus užpilame verdančiu vandeniu ir paliekame mirkti 2 valandas. Tada paverdame pusę valandos, smulkiai supjaustome arba sumalame. Svogūnus smulkiai supjaustome, pakepiname svieste, baigiant kepinti sudedame maltus baravykus ir dar truputį pakepiname.

Upėtakį prikemšame paruošto grybų įdaro ir užsiuvame. Žuvį pavoliojame miltuose ir apkepiname svieste. Paskui dedame į troškintuvą su susmulkintomis prieskoninėmis daržovėmis, įpilame truputis sultinio ir troškiname. Baigiant troškinti, supilame grietinę.

Išėmus siūlus, troškintą upėtakį dedame į lėkštę ir užpilame perkoštu padažu, kuriame buvo troškinamas. Puošiame petražolių lapeliais ir patiekiame su virtomis bulvėmis ir žaliomis salotomis.

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai