Ingredientai
Obuoliai
6
vnt.
Sviestas
75
g
Rudasis cukrus
50
g
Malti džiūvėsėliai
40
g
Kardamonas
žiupsnelis
Cinamonas
žiupsnelis
Muskato riešutas
žiupsnelis
Tarkuota citrinos žievelė
šaukštas
Razinos
25
g
Pistacijos
25
g
Obuolių sultys
300
ml
Grietinėlė (riebi)
200
ml
Patiekite su plakta grietinėle.
Gaminimo eiga
Įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių. Išskobkite obuolių šerdis, obuolius horizontaliai įpjaukite.
Dubenyje sumaišykite sviestą, cukrų ir džiūvėsėlius. Išimkite kardamono sėklas, jas sutrinkite ir kartu su cinamonu, muskatu ir citrinos žievele sudėkite į sviesto masę. Gerai išmaišykite. Tada įmaišykite razinas ir pistacijas.
Šią masę dėkite į obuolių vidų, kas liks - ant viršaus. Obuolius vieną šalia kito sudėkite į kepimo indą. Apipilkite obuolių sultimis.
Kepkite orkaitėje 40-45 min, kol obuoliai bus labai minkšti.
Patiekite su plakta grietinėle.
Atsiliepimai