Ingredientai
Lašiša
600
g
Vanduo
4
l
Lauro lapai
2
vnt.
Citrinos
vnt.
Citrinos
vnt.
Juodieji pipirai
šaukštelis
Druska
pagal skonį
Svogūnai
2
vnt.
Baltas sausas vynas
šlakelis
Grietinėlė
šaukštas
Sviestas
250
g
Krapai
sauja
Porcijos: 4
Gaminimo eiga
Užvirkite vandenį su prieskoniais, nukelkite nuo ugnies ir sudėkite į vandenį žuvį. Taip ją palaikykite 15-20 minučių. Kai lašiša taps tamsiai rausvos spalvos, ją galima ištraukti.
Supjaustytą svogūną šiek tiek pakepinkite ir supilkite vyną, šiek tiek pavirkite, po truputį sudėkite sviestą, prieskonius ir pačioje pabaigoje žalumynus.
Norvegai tokią žuvį valgo su virtomis bulvėmis ir sūdytais agurkais.
Du agurkus reikia nulupti ir supjaustyti plonais gabalėliais. Sūrymas gaminamas iš vienos dalies vyno acto, 3 dalių, šaukštelio druskos, šaukštelio cukraus, juodųjų pipirų pagal skonį.
Atsiliepimai