Ingredientai

Viščiukas 2 kg
Morkos 1 vnt.
Česnakai 4 skiltelės
Kalendros žiupsnelis
Bazilikai žiupsnelis
Aliejus 2 šaukštai
Porcijos: 6

Gaminimo eiga

Viščiuką dėkite į puodą, kuriame ką tik užvirė 2 litrai vandens. Sudėkite lauro lapus ir virkite apie 30 minučių. Tada viščiuką išimkite į indą ir leiskite atvėsti (apie 15-20 minučių). Viščiuką supjaustykite lygiomis dalimis, gautą sultinį perkoškite (jo dar prireiks).

Troškintuve įkaitinkite šiek tiek aliejaus ir ant kaitrios ugnies gerai apkepkite viščiuko gabaliukus.

Smulkiai supjaustykite svogūnus, sudėkite į keptuvę pas viščiuką ir pakepinkite (maždaug 8-10 minučių).

Paprikos minkštimą supjaustykite smulkiais gabalėliais. Burokine tarka sutarkuokite morką. Į keptuvę sudėkite papriką ir morką, patroškinkite apie 5 minutes. Supilkite stiklinę vištienos sultinio, uždenkite ir troškinkite apie 40 minučių.

Pomidorus kelias sekundes palaikykite karštame vandenyje ir nulupkite odeles. Juos pertrinkite per sietelį, tada sudėkite į troškintuvą, sumažinkite ugnį, viską gerai išmaišykite ir troškinkite dar 10 minučių.

Česnaką ir kalendrą itin smulkiai supjaustykite, pagardinkite druska ir dviejų rūšių pipirais, labai gerai išmaišykite ir sudėkite į troškintuvą. Tada sudėkite ir susmulkintą baziliką. Troškinkite 10 minučių. Tada išjunkite ugnį ir dar 10 minučių nenuimkite troškintuvo dangčio. Šį troškinį reikia patiekti dar karštą.

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai