Ingredientai
Vištienos filė
4
vnt.
Aliejus
1
šaukštas
Svogūnai
2
vnt.
Česnakai
2
skiltelės
Vištienos sultinys
200
ml
Pievagrybiai
200
g
Špinatai
200
g
Batonas
4
riekelės
Parmezano sūris
4
šaukštai
Druska
pagal skonį
Pipirai
pagal skonį
Porcijos: 4
Lengvą vištienos ir daržovių troškinį pagaminsite gana greitai. Špinatai (puikus karotinoidų, tarp jų ir beta karoteno, bei vitamino C šaltinis) su liesa vištienos filė ir kitomis daržovėmis – gardus ir sveikas patiekalas.
Gaminimo eiga
Susmulkintus česnakus pakepinkite aliejuje.
Ant česnakų sudėkite nesmulkintą vištienos filė ir uždengtoje keptuvėje patroškinkite 5 minutes. Tada apverskite, pakaitinkite dar 5 minutes ir atidėkite.
Tuo metu perpjaukite paprikas, išimkite sėklas ir supjaustykite griežinėliais.
Griežinėliais supjaustykite svogūnus ir grybus.
Į keptuvę supilkite vištienos sultinį, suberkite paprikas, svogūnus, grybus ir patroškinkite 3–4 minutes.
Tada sudėkite špinatus, išmaišykite ir porą minučių pakaitinkite.
Sumažinkite temperatūrą.
Vištienos filė supjaustykite griežinėliais, dėkite prie daržovių ir gerai išmaišykite.
Patiekalą pagardinkite druska ir pipirais.
Užberkite tarkuoto sūrio, sausoje keptuvėje skrudintų batono kubelių ir patiekite.
Atsiliepimai