Ingredientai

Viščiukas 1 vnt.
Rozmarinai 3 šakelės
Citrinos 1 vnt.
Tamsus medus 1 šaukštelis
Porcijos: 6

Gaminimo eiga

Nuo viščiuko nupjaustykite riebalus. Atsargiai rankomis atskirkite odelę nuo mėsos. Įtrinkite viščiuką iš vidaus ir iš išorės druska ir pipirais.

Nuo rozmarino šakelių nuskabykite lapelius, stiebelius supjaustykite gabalėliais, lapelius irgi susmulkinkite. Petražoles suplėšykite gabalėliais, sudėkite jas ir rozmarinų stiebelius į viščiuko vidų.

Citriną nuplaukite šepetėliu, supjaustykite labai plonais griežinėliais, išdėliokite ant medinės lentelės. Dalį apliekite pašildytu medumi, apibarstykite rozmarino lapeliais ir pipirais. Apšlakstykite alyvuogių aliejumi.

Atsargiai sukiškite citrinų griežinėlius po odele krūtinėlės ir šlaunelių dalyje. Viščiuką iš visų pusių aptepkite alyvuogių aliejumi, padėkite ant grotelių krūtinėle į viršų. Įdėkite groteles į 220 laipsnių karštumo orkaitę, įpilkite į skardą 1 stiklinę vandens. Kepkite 15 min.

Sumažinkite temperatūrą iki 170 laipsnių ir dar apie 40 min. kepkite viščiuką, kol iškeps. Odelė turi būti gelsva, paskrudusi, pradūrus peiliu storoje vietoje turi išsiliepti skystis.

Išimkite viščiuką iš orkaitės, uždenkite folijos lakštu, palikite pastovėti 10 min. Paskui išimkite iš vidaus žalumynus, supjaustykite viščiuką porcijomis ir patiekite.

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai