Ingredientai
bulvės
400
g
kiaušinis
1
vnt.
miltai
8
v. š.
bulvių prieskoniai
2
v. š.
mocarelos sūris
15
g
panko džiūvėsėliai
1
sauja
kietasis sūris
žiupsnelis
miltai apvoliojimui
saujelė
kiaušinio plakinys
1
vnt.
Porcijos: 2
Gaminimo eiga
* Nuluptas bulves supjaustykite kubeliais ir suberkite į pasūdytą vandenį. Virkite 20 minučių.
* Į virtas bulves įmuškite kiaušinį, įberkite miltų, bulvių prieskonių ir bulvių grūstuvu sugrūskite.
* Aliejumi pateptomis rankomis imkite bulvių masės gabaliuką, išplokite, į jo vidų įdėkite mocarelos gabaliuką ir formuokite maždaug 40 g rutuliukus.
* Rutuliukus apvoliokite miltuose, paskui – kiaušinio plakinyje, galiausiai – panko džiūvėsėliuose.
* Kroketus virkite iki 170 laipsnių įkaitintame aliejuje 5 minutes.
* Išvirusius iki rudai auksinės spalvos rutuliukus dėkite ant popierinio rankšluosčio, kad sugertų perteklinius riebalus.
* Ant viršaus užbarstykite tarkuoto kietojo sūrio ir patiekite.
Atsiliepimai