Ingredientai

Kopūstų lapai 8 vnt.
Grikiai 10 šaukštai
Morkos 1 vnt.
Svogūnai 1 vnt.
Salierų šakniavaisiai 0.25 vnt.
Konservuoti pomidorai 1 šakelė
Česnakai 2 skiltelės
Druska pagal skonį
Pipirai pagal skonį
Muskato riešutai žiupsnelis
Čiobreliai žiupsnelis
Porcijos: 6

Gaminimo eiga

Grikius išvirkite pasūdytame vandenyje.

Kopūsto lapus nuplikykite verdančiu vandeniu ir palaikykite užpiltus kelias minutes, kad suminkštėtų.

Morkas sutarkuokite smulkesne burokine tarka ir apkepkite svieste su smulkiai pjaustytais svogūnais, išspaustais česnakais ir saliero šaknimi. Kepkite, kol svogūnai gražiai pagels.

Sumaišykite apkeptas daržoves su grikiais, pagardinkite druska, pipirais, muskatu, čiobreliais.

Suvyniokite pakepintas daržovės su grikiais į kopūstų lapus , t.y. padarykite balandelius, sudėkite į didelį puodą.

Ant viršaus užpilkite smulkintų konservuotų pomidorų.

Troškinkite uždengus dangtį apie 20 minučių.

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai

Pupelės su daržovėmis
Lengvai paruošiamas
20 min.

Pupelės su daržovėmis

Silkė su moliūgu
Lengvai paruošiamas
20 min.

Silkė su moliūgu

Tradicinė silkė pataluose
Reikia pasistengti
1 val.

Tradicinė silkė pataluose

Morkų ir kavos pyragas
Lengvai paruošiamas
1 val.

Morkų ir kavos pyragas

„Tinginių“ troškinys
Lengvai paruošiamas
45 min.

„Tinginių“ troškinys

Naminis „Napoleonas“
Reikia pasistengti
2 val.

Naminis „Napoleonas“

Sveikesnio trupininio pyrago receptas
Lengvai paruošiamas
1 val.

Sveikesnio trupininio pyrago receptas

Švelni čili sriuba
Lengvai paruošiamas
1 val.

Švelni čili sriuba