Ingredientai
Kopūstų lapai
8
vnt.
Grikiai
10
šaukštai
Morkos
1
vnt.
Svogūnai
1
vnt.
Salierų šakniavaisiai
0.25
vnt.
Konservuoti pomidorai
1
šakelė
Česnakai
2
skiltelės
Druska
pagal skonį
Pipirai
pagal skonį
Muskato riešutai
žiupsnelis
Čiobreliai
žiupsnelis
Porcijos: 6
Gaminimo eiga
1. Grikius išvirkite pasūdytame vandenyje.
2. Kopūsto lapus nuplikykite verdančiu vandeniu ir palaikykite užpiltus kelias minutes, kad suminkštėtų.
3. Morkas sutarkuokite smulkesne burokine tarka ir apkepkite svieste su smulkiai pjaustytais svogūnais, išspaustais česnakais ir saliero šaknimi. Kepkite, kol svogūnai gražiai pagels.
4. Sumaišykite apkeptas daržoves su grikiais, pagardinkite druska, pipirais, muskatu, čiobreliais.
5. Suvyniokite pakepintas daržovės su grikiais į kopūstų lapus , t.y. padarykite balandelius, sudėkite į didelį puodą.
6. Ant viršaus užpilkite smulkintų konservuotų pomidorų.
7. Troškinkite uždengus dangtį apie 20 minučių.
Skanaus!
Atsiliepimai