Ingredientai

VIRTINUKAMS:
avinžirnių miltų + papildomų kelių šaukštų miltų virtinukų formavimui 200 g
druskos, pipirų ar kitų prieskonių pagal skonį
PADAŽUI:
kepimui tinkamo aliejaus 2 v. š.
vidutiniai svogūnai 2 vnt.
česnako 2 skiltelės
augalinės grietinėlės 8 v. š.
druskos, pipirų
Dažnai girdime, kad reikia valgyti daugiau daržovių, bet kaip tą padaryti ir kiek „daugiau“ yra pakankamai? Viena augalinio maisto diena per savaitę – galimas atsakymas.

Gaminimo eiga

Kasmet daugybė Lietuvos gyventojų miršta nuo širdies ir kraujagyslių ligų. Kartu su judėjimo trūkumu, prasta mityba – vienas iš pagrindinių veiksnių, nulemiančių šią liūdną statistiką. Todėl visavertė ir subalansuota mityba – nepaprastai svarbus daugybės mirtinų ligų prevencijos aspektas. Paskatinti suvartoti daugiau daržovių, vaisių, grūdų, ankštinių kultūrų ir kitų žmogaus sveikatai būtinų augalinių produktų siekia kampanija „AuGalingas pirmadienis“, kuri su DELFI Maistas skaitytojais kiekvieną pirmadienį dalinsis vegetariškų patiekalų receptais.

Saldžiųjų bulvių gnocchi su miško grybais

Paruošimas:

Paruoškite virtinukų masę:

Saldžiąją bulvę supjaustykite į kelias dalis, išvirkite pasūdytame vandenyje, nulupkite ir sutrinkite šakute. Tam, kad atvėstų, gautą masę 15–20 min. dėkite į šaldytuvą.

Atvėsusią bulvių masę sumaišykite su miltais (jeigu reikia, galite dėti šiek tiek daugiau), nepamirškite druskos, prieskonių.

Ant švaraus stalviršio pabarstykite miltų, imkite dalį virtinukų masės ir padengę visą jos paviršių miltais, formuokite maždaug 2–3 cm storio „virveles“ (lyg darytumėte kūčiukus). Supjaustykite jas norimo dydžio pagalvėlėmis. Tokiu principu pagaminkite tiek virtinukų, kiek norisi, o likusią tešlą kelias dienas galite laikyti šaldytuve.

Puode užvirkite vandenį, įdėkite druskos ir po vieną dėkite virtinukus. Stenkitės, kad vienas su kitu nesuliptų (rinkitės kuo didesnį puodą arba virkite pakaitomis). Kai virtinukai iškyla – galite juos išimti.

Pasiruoškite padažą:

Į įkaitintą keptuvę pilkite aliejų, dėkite šalavijo lapelius (kai paskleis savo kvapą – išimkite) ir smulkiai supjaustytus svogūnus. Juos truputį apkepinę sudėkite supjaustytus smidrus, nusunktus grybus.

Kepkite, kol daržovės suminkštės, dėkite smulkintą česnaką, druską, pipirus, pilkite grietinėlę.

Į padažą sudėkite virtinukus ir išmaišykite, kad tolygiai pasidengtų.

Receptu dalijasi tinklaraštis „Soul Food“.

Projektas „Tapk auGalingas“

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai