Ingredientai

Grikiai 200 g
Pienas 400 ml
Vanduo 1 stiklinė
Cukrus 5 šaukštai
Razinos 2 saujos
Cinamonas žiupsnelis
Vanilinis cukrus 0.5 šaukštelio
Druska žiupsnelis
Porcijos: 6

Gaminimo eiga

1. Vandenį pasūdykite, supilkite druską, suberkite grikius.

2. Virkite ant silpnos ugnies, įmaišykite sviestą.

3. Supilkite pieną ir virkite ant mažos ugnies kol grikiai išbrinks.

4. Palikite grikius atvėsti.

5. Suberkite pertrintą varškę, cukrų, prieskonius, įmuškite kiaušinius, suberkite išmirkytas razinas.

6. Gerai išmaišykite.

7. Kepimo formą gerai ištepkite sviestu ir sukrėskite tešlą.

8. Kepkite iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 30-45 minutes.

Skanaus!

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai

Orkaitėje kepti artišokai
Lengvai paruošiamas
45 min.

Orkaitėje kepti artišokai

Bananų duonos pusryčių dubenėlis
Lengvai paruošiamas
20 min.

Bananų duonos pusryčių dubenėlis

Grikių apkepas
Lengvai paruošiamas
1 val.

Grikių apkepas