Užkandis su rikotos sūriu – puiki idėja užkandžių stalui. Traškus „indelis“, purus kremas ir daržovių gaiva – viskas čia puikiai dera ir kuria nuostabų skonį. Ruoškite užkandžių tiek, kiek suvalgysite per dieną.

Gaminimo eiga

* Batoną supjaustykite 1,5–2 centimetrų riekutėmis. Mažu stikliuku į vidų įspauskite batono minkštimą, riekutes sudėkite į kepimo popieriumi išklotą skardą, kraštelius aptepkite lydytu sviestu ir 7 minutėms šaukite į 180 laipsnių orkaitę.

* Į indą su smulkintais svogūnų laiškais dėkite rikotos sūrį, krienus, berkite pipirus ir viską išmaišykite.

* Svogūną supjaustykite pusžiedžiais, ridikėlius sutarkuokite žiedeliais, agurką – juostelėmis.

* Iškepusius batono „indelius“ pripildykite kremo, ant viršaus uždėkite susuktą agurko juostelę, svogūno ir ridikėlio griežinėlių, apibarstykite svogūnų traškučiais.

www.DELFI.lt

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai