„Banuš“ neretai ruošiamas per šventes ar pobūvius ir visuomet yra patiekiamas karštas. Įdomu tai, kad pagal huculų tradicijas visus patiekalus, kuriems naudojama aviena ar avių pieno produktai, gamina tik vyrai: „Banuš“ paslaptis slypi paruošime ir ingredientuose. Huculai patiekalą ruošia naudodami 3 dienas pastovėjusią grietinėlę arba grietinę, maišo tik mediniu šaukštu ir tik viena kryptimi. Ir namuose geriau maišymui pasitelkti medinį šaukštą.“

Gaminimo eiga

1. Susmulkintą šoninę pakepkite ant vidutinės ugnies, nupilkite riebalų perteklių.

2. Atskirame puode užvirinkite grietinėlę ir lėtai, nuolat maišydami, supilkite kukurūzų kruopas.

3. Sumažinkite ugnį iki minimalios, aktyviai maišykite mediniu šaukštu, kol viršuje pasirodys sviestas.

4. Karštą košę sudėkite į gilų dubenį arba molinį puodą, papuoškite tarkuotu ar laužytu sūriu ir šonine.

Patarimai:

* Į lėkštę patiekalą reikėtų dėti ne maišant, o sluoksniuojant.

* Svarbu žinoti, kad jei vietoje grietinėlės naudosite grietinę, „banuš“ įgaus rūgštoką poskonį. Tad geriausia grietinę maišyti su riebia grietinėle. Be to, grietinėlės neperkaitinkite ir košės nepalikite virti be priežiūros, svarbu ją nuolat maišyti

Receptu dalijasi „Rimi“.

www.DELFI.lt

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai