Ingredientai
Patisonai
1
kg
Didelės morkos
2
vnt.
Grietinė
100
ml
Tarkuotas muskatas
žiupsnelis
Druska
pagal skonį
Pipirai
pagal skonį
Baziliko lapeliai
žiupsnelis
Porcijos: 5
Gaminimo eiga
2. Supjaustykite daržoves kubeliais. Sudėkite į puodą su dangčiu, užpilkite daržovių sultiniu ir virkite, kol daržovės visiškai suminkštės.
3. Daržoves sudėkite į trintuvą ir trinkite, po truputį įpildami sultinio, kuriame jos virė, kol gausite norimą tirštumą. Pagardinkite tarkuotu muskatu, druska, pipirais, sriubą supilkite į lėkštes ir įdėkite po šaukštą grietinės. Pabarstę smulkintais bazilikų lapeliais – mėgaukitės!
Receptu dalijasi IKI.
Atsiliepimai