Ingredientai

Patisonai 1 kg
Didelės morkos 2 vnt.
Tarkuotas muskatas žiupsnelis
Druska pagal skonį
Pipirai pagal skonį
Baziliko lapeliai žiupsnelis
Porcijos: 5

Gaminimo eiga

1. Pirmiausia nulupkite morkas. Jeigu patisonų žievelė pakankamai minkšta, jų lupti nereikia. Jei kietesnė – nulupkite ir patisonus.

2. Supjaustykite daržoves kubeliais. Sudėkite į puodą su dangčiu, užpilkite daržovių sultiniu ir virkite, kol daržovės visiškai suminkštės.

3. Daržoves sudėkite į trintuvą ir trinkite, po truputį įpildami sultinio, kuriame jos virė, kol gausite norimą tirštumą. Pagardinkite tarkuotu muskatu, druska, pipirais, sriubą supilkite į lėkštes ir įdėkite po šaukštą grietinės. Pabarstę smulkintais bazilikų lapeliais – mėgaukitės!

Receptu dalijasi IKI.

www.DELFI.lt

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai