Ingredientai
Didelės tarkuotos morkos
450 g
Tirpinto kokosų aliejaus
1 v. š.
Prieskoniai Garam Masala
0.5 a. š.
Česnakas
5 skiltelės
Imbieras
0.5 šaukštelis
Didesnių svogūnų
0.5 vnt.
Daržovių sultinio
1.5 l
Porcijos: 6
Tinklaraščio „Samčio užrašai“ autorė Odeta dalijasi veganiškos morkų sriubos receptu.
Gaminimo eiga
1. Įkaitiname orkaitę iki 220 C.
2. Kepimo skardą išklojame kepimo popieriumi ir dedame griežinėliais pjaustytas morkas, svogūną, beriame garam masala prieskonius, pašlakstome aliejumi ir dedame į orkaitę 20 min. Likus pusei laiko, į orkaitę dedame česnakus.
3. Visas keptas daržoves sutriname maisto smulkintuvu ir dedame į prikaistuvį, užpilame karštu sultiniu ir paverdame kelias minutes.
4. Pagardiname druska bei pipirais.
5. Tiekiant dedame skrudintos duonos kubelius.