Ingredientai

Majonezas 100 g
Kiaušinio tryniai 1 vnt.
Baltas sausas vynas 2 šaukštai
Citrinų sultys 1 šaukštas
Garstyčios 1 šaukštas
Cukraus pudra 0.5 šaukštelio
Marinuoti agurkai 1 vnt.
Kaparėliai 1 šaukštas
Peletrūnai žiupsnelis
Petražolės žiupsnelis
Prancūzijoje tartaro padažu vadinamas šaltas pagardas iš kietai virto trynio, augalinio aliejaus ir svogūnų laiškų. Paprastai patiekiamas prie žuvies ir jūros gėrybių, steiko, šaltos mėsos.

Gaminimo eiga

Iš pradžių sutrinamas trynys, sumaišomas su druska, juodaisiais pipirais, citrinos sultimis ir vyno actu. Paskui po truputį pilamas alyvų aliejus, kol susidaro emulsija.

Supjaustytus svogūnų laiškus reikia dėti pabaigoje. Paprastesnis receptas: sutrintas trynys ir laiškai sumaišomi su majonezu.

Aštresniam tartarui gauti galima dėti susmulkintus marinuotus agurkėlius, svogūną ir česnaką. Iš žalumynų – petražolių, krapų, peletrūno.

Atskirame inde sumaišyti pagrindinius padažo ingredientus: sutrinti kiaušinio trynį, sumaišyti su majonezu, sudėti garstyčias, supilti vyną, aliejų, citrinos sultis, pasūdyti, pabarstyti pipirais, suberti pudrą. Galima į padažą įmaišyti labai smulkiai supjaustytą šviežią peletrūną, kaparėlių, susmulkintų petražolių, marinuotų agurkų ar svogūnėlių.

Paprastai šis padažas patiekiamas su žuvimi, jūros gėrybėmis, steiku, šalta mėsa.

Įvertink šį receptą

Panašūs receptai

GARDUMĖLIS: itališka pica
Reikia pasistengti
50 min.

GARDUMĖLIS: itališka pica

LAZANIJA, kuriai nėra lygių
Reikia pasistengti
1 val. 10 min.

LAZANIJA, kuriai nėra lygių

Raugintų kopūstų sriuba su vištiena
Lengvai paruošiamas
30 min.

Raugintų kopūstų sriuba su vištiena

Itin traškūs vištienos kąsneliai
Lengvai paruošiamas
45 min.

Itin traškūs vištienos kąsneliai

Aromatingas tofu troškinys pomidorų padaže
Lengvai paruošiamas
30 min.

Aromatingas tofu troškinys pomidorų padaže

Cinamoninės bandelės su varškine tešla
Reikia pasistengti
1 val.

Cinamoninės bandelės su varškine tešla