Ingredientai

Miltai 450 g
Kepimo milteliai 1 šaukštelis
Cukrus 200 g
Jogurtas 1 šaukštas
Citrinos žievelė 1 šaukštelis
Vanilės ekstraktas 1 šaukštelis
Obuoliai 7 vnt.
Rudasis cukrus 5 šaukštai
Cinamonas 1 šaukštas
Citrinų sultys 1 šaukštas
Porcijos: 8

Gaminimo eiga

Miltus sumaišykite su kepimo milteliais.

Įtarkuokite šaltą sviestą ir sumaišykite (turi pasidaryti sviestiniai trupiniai).

Suberkite cukrų, išmaišykite.

Įmuškite kiaušinį, sudėkite kiaušinių trynius, jogurtą, smulkiai tarkuotą citrinos žievelę ir vanilės ekstraktą. Gerai išminkykite.

Tešlą padalinkite į dvi dalis santykiu 1 su 2. Mažesnę dalį suvyniokite į maistinę plėvelę ir padėkite į šaldytuvą.

Didesnę dalį iškočiokite ir išklokite sviestu išteptą kepimo skardą ar formą.

Obuolius nulupkite, gana smulkiai supjaustykite ir apšlakstykite citrinų sultimis. Išmaišykite su cukrumi ir cinamonu.

Obuolių įdarą tolygiai užpilkite ant tešlos.

Išimkite tešlą iš šaldytuvo ir užtarkuokite per burokinę tarką ant obuolių sluoksnio.

Kepkite iki 190 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 45 minutes.

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai

La Galette des Rois pyragas
Reikia pasistengti
1 val.

La Galette des Rois pyragas

Panettone pyragas
Lengvai paruošiamas
2 val.

Panettone pyragas

Blynai su lašiša ir ikrais
Lengvai paruošiamas
20 min.

Blynai su lašiša ir ikrais

Cukinijų blynai su varške
Lengvai paruošiamas
30 min.

Cukinijų blynai su varške

Lazanija su varške
Reikia pasistengti
1 val.

Lazanija su varške

Veganiški kibinai
Reikia pasistengti
1 val.

Veganiški kibinai