Ingredientai

Cukrus 120 g
Krakmolas 5 šaukštai
Miltai 120 g
Kepimo milteliai 1 šaukštelis
Kakavos milteliai 1 šaukštas
Kakavos milteliai 2 šaukšteliai
Cukrus 4 šaukštai
Porcijos: 10

Gaminimo eiga

1. Tešlai kiaušinius išplakite su cukrumi kol masė pabals ir padidės.

2. Atskirai sumaišykite miltus, krakmolą, kepimo miltelius ir kakavą.

3. Po truputį įmaišykite miltų masę į kiaušinius.

4. Gerai išmaišykite ir supilkite tešlą į sviestu išteptą apvalią kepimo formą.

5. Kepkite iki 190 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 30 minučių.

6. Palaukite kol atvės, išimkite iš formos ir horizontaliai perpjaukite į tris dalis.

7. Grietinėlę išplakite su cukrumi iki standžių putų ir sumaišykite su maskarpone ir kakava iki vientisos masės.

8. Kremu gausiai pertepkite biskvitus (ant viršaus netepkite).

9. Juodąjį šokoladą ištirpinkite su sviestu. Gerai išmaišykite ir kai šiek tiek atvės, bet dar bus gana skysta masė, užpilkite ant torto viršaus.

10. Dėkite tortą į šaldytuvą valandai. Po valandos galima ragauti.

Skanaus!

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai

Ananasinis tortas su sviestiniu kremu
Reikia pasistengti
2 val.

Ananasinis tortas su sviestiniu kremu

Naminis „Napoleonas“
Reikia pasistengti
2 val.

Naminis „Napoleonas“

Morkų tortas Velykoms
Reikia pasistengti
1 val. 40 min.

Morkų tortas Velykoms

Moliūgų keksiukai su slyvų uogiene
Lengvai paruošiamas
45 min.

Moliūgų keksiukai su slyvų uogiene

BRIAM - graikišku būdu keptos daržovės
Lengvai paruošiamas
1 val.

BRIAM - graikišku būdu keptos daržovės

Madlenos su mandarinais
Lengvai paruošiamas
1 val.

Madlenos su mandarinais

Artišokų tarta
Reikia pasistengti
1 val.

Artišokų tarta

Blynai su lašiša ir ikrais
Lengvai paruošiamas
20 min.

Blynai su lašiša ir ikrais