Pasak garsiųjų belgų šokolado gamintojų, apelsinų ir šokolado derinys – nemirštanti klasika. Kiekviena Belgijos šokolado krautuvėlė turi po kelis šio derinio variantus: šokoladu aplietas cukruotas apelsino griežinėlis, šokoladu aplietas apelsino žievelės šiaudelis, šokoladiniai saldainėliai su apelsinų likeriu ir pan. Aš taip pat labai mėgstu šį derinį, todėl vis ieškau įvairiausių receptų su šiais dviem ingredientais. Šįkart tai šokoladinis pyragas su apelsinų žievelėmis ir smulkintų pistacijų gabaliukais.

Gaminimo eiga

Patarimas: naudokite nedidelę keturkampę kepimo formą.

Labai plonai nuskuskite apelsinų žievelę (tik oranžinį sluoksnį) ir supjaustykite smulkiomis juostelėmis. Paruoštas žieveles reikia 2 kartus nuvirti: žieveles pamerkite nedideliame vandens kiekyje ir tik vandeniui užvirus nukoškite. Tą patį pakartokite antrąkart – taip neliks kartumo.

Išspauskite vieno apelsino sultis. Išlukštenkite pistacijas ir šiek tiek jas pasmulkinkite.

Garų vonelėje išlydykite šokoladą.

Labai gerai (iki purumo) išplakite kiaušinius su cukrumi ir sumaišykite su apvirtomis apelsino žievelėmis, lydytu šokoladu, smulkintais riešutais ir miltais. Viską gerai išmaišykite, kad gautųsi tiršta kekso tešla.
Kepimo indą ištepkite sviestu (kad keksas nepriliptų) ir supilkite į jį tešlą. Pašaukite į įkaitintą orkaitę. Kepti reikia apie 30-40 min. 180 laipsnių karštyje. Pasistenkite neperkepti, kad vidus būtų šiek tiek „šlapesnis“. Skanaus.
hdlife.lt

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai